Υλικά
- 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ασύρτικο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
- Το βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα πράσα και προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μελώσουν τα πράσα.