ο Εύμαιος

Βιολογικός. Το πρώτο συνθετικό της λέξης BioΕύμαιος, παραπέμπει στη ζωή. Βιολογικός είναι εκείνος που ακολουθεί μια φυσική και εναρμονισμένη πορεία με τη φύση και τους ρυθμούς της, χωρίς να παραβιάζει κανόνες και ισορροπίες.

Ο Εύμαιος, ο πιστός και αφοσιωμένος χοιροβοσκός στα παλάτια του Οδυσσέα, είναι εκείνος που τον υποδέχεται μετά τη δεκάχρονη απουσία του.

Από το συνδυασμό των δύο παραπάνω, δηλαδή την πίστη και την αφοσίωση στα βιολογικά προϊόντα και τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας, γεννήθηκε ο BioΕύμαιος.

Το ξεκίνημα, η παρακαταθήκη μας

Κληρονομήσαμε τη γη των προγόνων μας. Βοσκοί και κτηνοτρόφοι, σήμερα, όπως και τότε, καλλιεργούμε στα ίδια χώματα, με αγάπη και αφοσίωση, υπερασπιζόμενοι τους αγώνες και κόπους μιας ζωής, πολεμώντας και νικώντας τους ίδιους φόβους. Σήμερα τα δικά μας ζώα μεγαλώνουν σ’ αυτή τη γη και εμείς προσπαθούμε με σεβασμό να συνεχίσουμε και να δώσουμε πνοή στους αγώνες που ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας, έχοντας στο μυαλό μας τα διδάγματα και τις ιστορίες που εκείνοι μας διηγούνταν και ακόμη αντηχούν στα αυτιά μας.

Ο “Εύμαιος” ξεκινά την προσπάθειά του στον τομέα της Βιολογικής Γεωργίας και Βιολογικής Κτηνοτροφίας το 2000, με την εκτατική εκτροφή ελληνικού χοίρου στην ορεινή βοσκή Ελληνοκαστριτών Τρικάλων, που υπάγεται στο πρόγραμμα NATURA.

Η μονάδα που ξεκινά να λειτουργεί εκεί, στεγάζεται σε μια σύγχρονη φάρμα υπό τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2002 η εκτροφή γίνεται βιολογική με τη συνεργασία και τελική πιστοποίησή της από τη ΒΙΟΕΛΛΑΣ και πλέον ο “Εύμαιος” διαθέτει ελληνικό βιολογικό χοιρινό κρέας, από τους πρώτους στην αγορά.

Οι συνεργασίες μας

Με σταθερά βήματα, στα πλαίσια ανάπτυξης, η BioΕύμαιος συνεργάζεται με παραγωγούς και φάρμες εκτροφής βοοειδών, αμνοεριφίων και πουλερικών. Έτσι ξεκινά η χονδρική διάθεση όλων των ειδών κρέατος.

Παράλληλα τολμά καινοτόμα, στηρίζει την εκτροφή και διαθέτει στην αγορά τρεις αυτόχθονες ελληνικές φυλές ζώων. Βραχυκερατικό βόειο, μαύρο χοίρο και βουβάλι, όλα βιολογικά και ελληνικά.

Οι πρωτοβουλίες και συνεργασίες αυτές τηρούν πάντα αυστηρούς κανόνες και διενεργούνται υπό διαρκή ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια εκτροφής, από εξειδικευμένη ομάδα γεωπόνων, κτηνιάτρων και τεχνολόγων τροφίμων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. Φυσικά όλες οι ενταγμένες – συνεργαζόμενες φάρμες είναι πιστοποιημένες.

Σήμερα η BioΕύμαιος πιστοποιείται από την COSMOCERT.

Η BioΕύμαιος δραστηριοποιείται στο χώρο της χονδρικής πώλησης, διαθέτοντας σε αεροστεγείς συσκευασίες όλα τα είδη και προϊόντα κρέατος, νωπά ή και κατεψυγμένα. Οι συσκευασίες, ιδιαίτερα προσεγμένες, κοσμούν τις βιτρίνες των πελατών που μας τιμούν με την επιλογή τους και ποικίλουν σε βάρος ανάλογα με τις απαιτήσεις, σε 500g, 1 ή 2kg.

Η τυποποίηση των προϊόντων μας γίνεται σε συνεργασία με πιστοποιημένο συσκευαστήριο, που πληροί σύγχρονες προδιαγραφές με στόχο τη διασφάλιση ποιότητας και επιβλέπεται σε όλα τα στάδια συσκευασίας από έμπειρο προσωπικό της εταιρίας.

Επιπλέον, η BioΕύμαιος διαθέτει στη δομή της, δικό της τμήμα ποιοτικού ελέγχου στελεχωμένο από τεχνολόγους τροφίμων, οι οποίοι ενημερώνονται και εκπαιδεύονται διαρκώς από έμπειρο εξειδικευμένο κτηνίατρο. Το τμήμα ποιοτικού ελέγχου μελετά και εργάζεται καθημερινά για την ασφαλή συντήρηση, συσκευασία, μεταφορά και διακίνηση, με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των προϊόντων. Τα μέλη της ομάδας ποιοτικού ελέγχου βρίσκονται στη διάθεση των πελατών μας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή καταγραφή παρατηρήσεων.

Η εταιρία μας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της. Βιολογικά καταστήματα, χώροι εστίασης, παιδικοί σταθμοί, κρεοπωλεία, σε όλη την Αττική και την επαρχία, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε Ευρώπη και Βαλκάνια.

Στα πλαίσια ανάπτυξης του δικτύου διανομής, η BioΕύμαιος αναζητά και ευελπιστεί σε νέες συνεργασίες προς διάθεση των προϊόντων της.
Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να καλύψουμε στο έπακρο τις ανάγκες και απαιτήσεις σας.

Η προσπάθεια του Εύμαιου. Η ανάδειξη της υπεροχής του ελληνικού βιολογικού κρέατος.

Η BioΕύμαιος λειτουργώντας με γνώμονα την ανάδειξη του βιολογικού κρέατος ως αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι, σταθερά ενταγμένο στη διατροφή μας, παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας με στόχο την ικανοποίηση των γευστικών και διατροφικών απαιτήσεων του καταναλωτή. Επί σειρά ετών, με πίστη και αφοσίωση σ’ αυτό που κάνουμε, προσφέρουμε και εγγυόμαστε την καθαρότητα και σταθερότητα στο παραγόμενο προϊόν, δίνοντας στον καταναλωτή τίποτα λιγότερο από ένα ασφαλές και ποιοτικό τρόφιμο.

Συνεχής αγώνας μας είναι να προσφέρουμε την ευκαιρία στον πελάτη και τελικό καταναλωτή του προϊόντος μας, μέσα από τη μοναδική γευστική γνωριμία με το ελληνικό βιολογικό κρέας, να λάβει ιδία γνώση της πραγματικής και ουσιαστικής υπεραξίας του. Και αυτό να γίνει μια προσωπική του διαπίστωση και ενσυνείδητη επιλογή τρόπου διατροφής και ζωής.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε με σθένος τη βιολογική εκτροφή γιατί στόχος της είναι η προσφορά ενός τελικού προϊόντος που εγγυάται υγεία σώματος και πνεύματος. Αλλά η προσπάθειά μας έχει κι έναν ακόμη ιδιαίτερο σκοπό. Στα βήματα μπροστά που θα γίνουν, δεν μπορούμε να ξεχνούμε το παρελθόν και την ιστορία. Με όπλα μας τη γνώση, την εμπειρία και την επιστήμη και με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, θυμόμαστε τις τακτικές εκείνες που σοφά ακολουθούσαν οι πρόγονοί μας. Το κρέας που θέλουμε να γευτούμε στο πιάτο μας, μας εκπλήσσει ευχάριστα όταν έχει γεύσεις γνώριμες από παλιά, που ξυπνούν αναμνήσεις από το γεύμα που μας πρόσφερε με περίσσια αγάπη η μητέρα, η γιαγιά μας, που μαγείρευαν σεβόμενες τη φύση και τους κανόνες της, την παράδοση.

Προχωρούμε λοιπόν μπροστά, μη ξεχνώντας τις παραδόσεις μας. Η παράδοσή μας είναι ο σεβασμός στην ιστορία μας, η αξία των προϊόντων μας, η αναγνώριση και ο σεβασμός σ’ αυτή την αξία. Είναι οι σωστές πρώτες ύλες και η αξιοποίησή τους.

Το ελληνικό κρέας, ένα προϊόν που γέννησε και έθρεψε η πλούσια και γόνιμη ελληνική γη, μια γη που κρύβει και εκκολάπτει θησαυρούς στα σπλάχνα της, καταξιώνεται μέσα από τη βιολογική εκτροφή και αναδεικνύεται σε ένα σύγχρονο όπλο με διαχρονική αξία. Ένα όπλο σε έναν αγώνα με αγαθό σκοπό, που στο πέρασμα των χρόνων θα αποκαλύπτεται η αλήθεια του.

BioΕύμαιος – λιανική πώληση. Το βιολογικό κρεοπωλείο

Το 2013, ο Εύμαιος αναπτύσσεται στον τομέα της λιανικής με το πρώτο κατάστημα, εντός της Αττικής, στην Καλλιθέα. Εκεί θα βρείτε όλα τα είδη κρέατος που διαθέτουμε. Το προσωπικό μας, με ιδιαίτερη χαρά, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε και να σας προτείνει τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο, γευστικά και διατροφικά το κομμάτι κρέατος που θα αγοράσετε. Σας περιμένουμε.

Εναλλακτικά, πραγματοποιούμε σχεδόν καθημερινά κατ’ οίκον διανομή σε όλη την Αττική, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να αποστείλουμε με ασφάλεια τα προϊόντα μας και εκτός Αττικής, σε όλη την περιφέρεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή πραγματοποιήστε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας. Είμαστε στη διάθεσή σας.