FAQ

Βιολογικά προϊόντα

Ποια είναι τα προτερήματα της βιολογικής εκτροφής;

Η βιολογική κτηνοτροφία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο διαβίωσης και γενικότερα στην ευζωία των ζώων. Βάσει νομοθεσίας, τα ζώα στη βιολογική εκτροφή, έχουν μόνιμη πρόσβαση σε βοσκότοπους, ενώ δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες στέγασης και τις κτηνοτροφικές πρακτικές.

Πιο ειδικά, τα ζώα τρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές, καλύπτοντας τις διατροφικές απαιτήσεις τους στα διάφορα στάδια ανάπτυξης. Τα θηλάζοντα ζώα τρέφονται με φυσικό γάλα κατά προτίμηση μητρικό.

Δεν χορηγούνται ορμόνες, αντιβιοτικά και γενετικά τροποποιημένες ή μεταλλαγμένες τροφές, ενώ η εξασφάλιση της υγείας του ζώου βασίζεται στην πρόληψη των ασθενειών. Επίσης απαγορεύεται η χρήση ουσιών για την προώθηση της ανάπτυξής του.

Τα ζώα βιολογικής εκτροφής δεν αναπαράγονται με υποβοήθηση μέσω ορμονών.
Δεν δένονται, δεν απομονώνονται και δεν ταλαιπωρούνται (πχ με ακρωτηριασμό), ενώ ακόμη και η χρονική διάρκεια μεταφορά τους στα σφαγεία ελαχιστοποιείται.

Η βιολογική εκτροφή στοχεύει στη σωστή ανάπτυξη των ζώων, προφυλάσσοντάς τα από τις ασθένειες, τις ενοχλήσεις και το άγχος, καθώς αυστηροί κανόνες διέπουν τις συνθήκες υγιεινής των ζώων μέχρι τον τρόπο μεταφοράς και σφαγής τους.

Πως πιστοποιούνται τα βιολογικά προϊόντα;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει αυστηρούς όρους για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες τα φυτικά ή ζωικά προϊόντα μπορούν να χαρακτηρίζονται βιολογικά. Τα βιολογικά προϊόντα πρέπει να παράγονται με εγκεκριμένες πρακτικές.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, τα προϊόντα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση, η οποία να αναφέρεται στο βιολογικό τρόπο παραγωγής τους. Η σήμανση παρέχει πληροφόρηση σχετικά με την επιχείρηση που τα παράγει και είναι υπεύθυνη για τη συσκευασία και την εμπορία τους. Επίσης αναγράφεται και ο κωδικός πιστοποίησης, το όνομα του υπεύθυνου φορέα πιστοποίησης και ασφαλώς η ένδειξη “προϊόν βιολογικής γεωργίας”.

Συμβάλλουμε στην καλή υγεία του οργανισμού μας, εντάσσοντας τα βιολογικά προϊόντα στη διατροφή μας;

Σίγουρα θα έλεγε κανείς, ότι είναι πολλοί εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την καλή μας υγεία. Αναμφίβολα, η υγιεινή διατροφή συμβάλλει καθοριστικά στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη του παιδιού αλλά και στη μελλοντική του υγεία. Έχει αποδειχτεί σήμερα επιστημονικά ότι η εμφάνιση ορισμένων προβλημάτων υγείας σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή του ανθρώπου σε κάποια κρίσιμα ηλικιακά στάδια της ζωής του.

Μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε, στην οποία συμμετείχαν 33 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, διήρκεσε 4 χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο θρεπτικά από τα συμβατικά, με υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και άλλων προστατευτικών για την υγεία συστατικών.

Πιο ειδικά το κρέας των ζώων που εκτρέφονται βιολογικά έχει μειωμένη ενδομυϊκή περιεκτικότητα σε λίπος, περισσότερα αμινοξέα, υψηλότερα επίπεδα πολυακόρεστων και χαμηλότερα μονοακόρεστων λιπαρών.

Τα βοοειδή που εκτρέφονται μόνο με βιολογικές τροφές, τρώνε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες χόρτου και σανού, γεγονός που έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στον μεταβολισμό τους και κατ’ επέκταση στη θρεπτική αξία του γάλακτος και του κρέατός τους.

Επιπλέον εκείνο που κάνει πιο υγιεινά τα βιολογικά προϊόντα είναι η έλλειψη όλων εκείνων των βλαβερών ουσιών (φυτοφάρμακα, ορμόνες, κ.ά.) που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές καλλιέργειες με σκοπό την αύξηση της παραγωγής.

Η προτίμηση των βιολογικών προϊόντων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τα νεογνά, τα βρέφη και τα παιδιά, καθώς έχουν ανάγκη για μια ασφαλή και πλήρη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή για την σωστή ανάπτυξή τους.

Επιπλέον, οι έγκυες, οι αθλητές και οι ηλικιωμένοι ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να επιλέγουν βιολογικά προϊόντα.

Τα βιολογικά προϊόντα είναι τελικά μόδα ή έχουν πραγματικά οφέλη;

Παρότι τα βιολογικά τρόφιμα δεν καταναλώνονται από μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, εντούτοις οι αριθμοί ανεβαίνουν με τρομερή ταχύτητα ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, η βιολογική αγορά μεγάλωσε κατά 10% μεταξύ 2013 και 2015 και έφτασε τα 7 δις ευρώ τζίρο το 2016.
Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, έχουν δείξει ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο θρεπτικά και αποτελούν ασπίδα για την υγεία μας απέναντι σε ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

Παρότι ίσως αρχικά η επιλογή των βιολογικών προϊόντων αποτέλεσε τάση ή εισήχθη ως μόδα, η αλήθεια είναι ότι πλέον και ύστερα από τα πολλαπλά διατροφικά σκάνδαλα που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος αρχίζει και συνειδητοποιεί την αξία του βιολογικού τροφίμου για την υγεία του.

Και δεν είναι μόνο αυτή η υπεραξία του βιολογικού προϊόντος, της βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής. Δεν διαφυλάσσουν και θωρακίζουν απλά και μόνο την υγεία μας αλλά οι πρακτικές που ακολουθούν:

 • προστατεύουν το περιβάλλον και σέβονται τη φύση
 • επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον υδροφόρο ορίζοντα
 • διατηρούν και αυξάνουν τη γονιμότητα και βιολογική δραστηριότητα του εδάφους
 • σέβονται τα εκτρεφόμενα ζώα
 • προασπίζονται την υγεία των παραγωγών (ελαχιστοποιώντας την επαφή τους με χημικά – συνθετικά παρασιτοκτόνα)
 • αποτελούν κίνητρο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της Ελληνικής υπαίθρου
 • δίνουν έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη, την ισορροπία του οικοσυστήματος και το σεβασμό προς τη γη που μας φιλοξενεί.

Πληροφορίες αποστολής

Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές αποστολής των προϊόντων;

Υπάρχει δυνατότητα διανομής κατ’ οίκον σε όλη την Αττική, αλλά και ασφαλούς αποστολής των προϊόντων μας, μέσω μεταφορικής εταιρίας, για την περίπτωση που βρίσκεστε εκτός Αττικής – πάντα κατόπιν συνεννόησης.

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσει για την έκβαση και εκτέλεση της παραγγελίας σας.

Σε πόσες μέρες θα παραλάβω τα προϊόντα που παρήγγειλα;

Η BioΕύμαιος πραγματοποιεί καθημερινά διανομές στην Αττική καθώς και αποστολές προϊόντων σε πελάτες εκτός Αττικής. Εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε είναι διαθέσιμα και δώσετε την παραγγελία σας μέχρι τις 12:00 π.μ. σε εργάσιμη ημέρα,

 • για παραγγελίες εντός Αττικής, υπάρχει δυνατότητα παράδοσης στο χώρο σας την επόμενη εργάσιμη,
 • για παραγγελίες που αφορούν σε πελάτες εκτός Αττικής, προγραμματίζεται ασφαλής αποστολή των προϊόντων σε δύο εργάσιμες ημέρες, εφόσον προηγηθεί συνεννόηση με την μεταφορική εταιρία..
Στέλνετε και στο εξωτερικό;

Η BioΕύμαιος ήδη πραγματοποιεί εξαγωγές στον τομέα της χονδρικής πώλησης και αποστέλλει τα προϊόντα της – νωπά ή και κατεψυγμένα – σε πελάτες της στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με πιστοποιημένο συσκευαστήριο που πληροί όλα τα στάδια επεξεργασίας και τυποποίησης βιολογικού κρέατος.

Εάν βρίσκεστε εκτός Ελλάδος και επιθυμείτε να σας αποστείλουμε τα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιο είναι το κόστος αποστολής;

Για την διεκπεραίωση διανομής παραγγελιών αξίας έως 40€, που θα παραδοθούν εντός Αττικής, υπάρχει χρέωση 5€.
Η κατ’ οίκον διανομή για παραγγελίες άνω των 40€, είναι δωρεάν.

Για τις παραγγελίες εκτός Αττικής, η παράδοση στη μεταφορική εταιρία από την BioΕύμαιος είναι δωρεάν. Για περαιτέρω χρεώσεις που αφορούν στη μεταφορική εταιρία, προκειμένου να παραδοθεί η παραγγελία στα χέρια του πελάτη, θα πρέπει ο ίδιος να συνεννοείται με την εκάστοτε μεταφορική εταιρία.

Πληροφορίες πληρωμής

Πώς μπορώ να πληρώσω για την παραγγελία μου;

Αφού ετοιμαστούν τα προϊόντα που παραγγείλατε, πριν ξεκινήσει η διαδικασία διανομής, εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσει για το τελικό ποσό πληρωμής και να επιλέξετε τον τρόπο εξόφλησης.

 • Υπάρχει δυνατότητα αντικαταβολής, οπότε η εξόφληση γίνεται με την παράδοση των προϊόντων και του σχετικού παραστατικού στο χώρο σας.
 • Επιπλέον μπορείτε να ζητήσετε την εξόφληση μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε εγκαίρως τον εκπρόσωπο που θα σας καλέσει, ώστε ο υπάλληλος διανομής να έχει το απαραίτητο τερματικό μηχάνημα POS, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.
 • Τέλος μπορείτε να προκαταβάλετε το ποσό πληρωμής με κατάθεση στον λογ/σμό μας, στην τράπεζα Πειραιώς. Παρακαλείσθε και πάλι να ενημερώσετε τον εκπρόσωπό μας σχετικά και να μας αποστείλετε με email το αποδεικτικό της κατάθεσής σας (email address: info@bioevmeos.gr).
  Τα στοιχεία για να πραγματοποιήσετε την κατάθεση είναι: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR 9301 7126 1000 62610 200 12 536 / Μπλιώκα Κωνσταντινιά
Δέχεστε πιστωτικές κάρτες;

Βεβαίως! Μπορείτε να ζητήσετε την εξόφληση μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε εγκαίρως τον εκπρόσωπο που θα σας καλέσει, ώστε ο υπάλληλος διανομής να έχει το απαραίτητο τερματικό μηχάνημα POS, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Παραγγελίες και επιστροφές

Πώς κάνω παραγγελία;

Πολύ εύκολα! Περιηγείστε στο κατάστημα και απλώς προσθέστε στο καλάθι τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν. Οποιαδήποτε στιγμή, πατώντας πάνω στο εικονίδιο με το καροτσάκι δεξιά στο κεντρικό μενού, μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.

Πώς μπορώ να ακυρώσω ή να διορθώσω την παραγγελία μου;

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία που θα βρείτε εδώ.

Με ποιον μπορώ να μιλήσω αν έχω απορίες;

Οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσετε ή απορία προκύψει κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Στο 210-9512903, οι εκπρόσωποί μας είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν..

Μπορώ να επιστρέψω κάτι που έχω αγοράσει;

Τα προϊόντα της BioΕύμαιος προέρχονται από ζώα που εκτρέφονται υπό αυστηρές συνθήκες βιολογικής εκτροφής. Η διαδικασία προκειμένου να φτάσει το τελικό προϊόν στα χέρια του καταναλωτή, εποπτεύεται συνεχώς και διεξοδικά από εξειδικευμένο τμήμα ποιοτικού ελέγχου, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα. Αν ωστόσο διαπιστώσετε οτιδήποτε σας δυσαρεστεί στα προϊόντα μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας στο 210-9512903 ή μέσω email στο info@bioevmeos.gr.

Πρέπει να ανοίξω λογαριασμό για να κάνω παραγγελία;

Όχι απαραίτητα. Θα χρειαστεί ωστόσο να συμπληρώσετε βασικά στοιχεία για να δρομολογηθεί η αποστολή της παραγγελίας σας. Παρόλα αυτά, αν κατά την διάρκεια της παραγγελίας σας επιλέξετε να ανοίξετε λογαριασμό με τα στοιχεία σας, δεν θα χρειαστεί να τα ξαναπερνάτε σε μελλοντικές παραγγελίες.