Χοιρινή τηγανιά από μπούτι με μουστάρδα, μέλι και κουκουνάρι

Υλικά

  • 800 γρ. ψαχνό από μπούτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού κέτσαπ
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ κουκουνάρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, και το σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις ροδοκοκκινίσουν ρίχνετε μέσα κρεμμύδι,το κουκουνάρι και σκόρδο. Ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνετε το μέλι, την μουστάρδα, το κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτετε το λευκό κρασί. Ανακατεύετε για να ενωθούν όλα τα υλικά, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και βελούδινη. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το από ένα χιονάτο πιλάφι ή πατατούλες φούρνου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × one =