-
Μαύρος χοίρος | Ρολό γεμιστό με δαμάσκηνα και καρύδια
Υλικά 1 ρολό Μαύρου χοίρου με δαμάσκηνα και καρύδια ΒιοΕύμαιος, βάρους 1 κιλού περίπου Για το μαρινάρισμα 1 κούπα λευκό κρασί 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά γλυκού αλάτι 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο Για τα κυδώνια 1 μεγάλο κυδώνι 1 κούπα νερό 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 3 [...] Continue Reading -
Μοσχαράκι ρολό γεμιστό με μανούρι και ελιές
Υλικά 1,5 κιλό σπάλα από μοσχάρι 200 γρ. μανούρι, κομμένο σε μπαστούνια 300 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι 3-4 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Ζητάτε από τον κρεοπώλη να ανοίξει τη σπάλα σε παραλληλόγραμμο κομμάτι. Ανακατεύετε αλάτι και μπόλικο πιπέρι μέσα σ’ ένα μπολ. Κόβετε το σκόρδο σε μακρόστενα κομμάτια και τα βουτάτε [...] Continue Reading -
Μαρινάδα για μοσχαρίσια και βουβαλίσια μπριζόλα
Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτή τη μαρινάδα κι αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε στο φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος. Υλικά Για 4 άτομα: 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες 2 κλαδάκια θυμάρι 1 [...] Continue Reading -
Χοιρινή τηγανιά από μπούτι με μουστάρδα, μέλι και κουκουνάρι
Υλικά 800 γρ. ψαχνό από μπούτι 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας μέλι 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού κέτσαπ 1 νεροπότηρο λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι 100 γρ κουκουνάρι Εκτέλεση Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, και το σοτάρετε σε ένα μεγάλο [...] Continue Reading -
Χοιρινή τηγανιά με πράσο
Υλικά 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ασύρτικο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Το βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε [...] Continue Reading -
Γεμιστό χοιρινό ρολό – μπούτι
Υλικά 3 κιλά χοιρινό μπούτι με την πέτσα του (ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκκαλο και να το ανοίξει για γέμισμα) Για τη γέμιση: 7-8 σκ. σκόρδου, ψιλοκομμένες 3 ξινόμηλα καθαρισμένα, κομμένα σε κυβάκια και ραντισμένα με λεμόνι 6 ξερά δαμάσκηνα χοντροκομμένα 1 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου ψιλοκομμένα 3 κ.σ. μέλι 3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν [...] Continue Reading -
Χοιρινό ρολό με δεντρολίβανο και κάστανο
Υλικά 2 κ. χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο, σε δίχτυ 3 κούπες ελαιόλαδο 1 μεγάλο πράσο σκόρδο δενδρολίβανο 100 ml κόκκινο κρασί 5 τομάτες στον τρίφτη 300 gr κάστανο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό ρολό και μπήγουμε κομμάτια σκόρδου παντού, γύρω-γύρω σε όλο το ρολό. Τοποθετούμε ένα πλατύ και ρηχό σκεύος στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε [...] Continue Reading -
Χοιρινό ρολό γεμιστό – σπάλα
Υλικά 2,5 κιλά σπάλα σε ανοιχτό φιλέτο για να μπει μετά σε δίχτυ 100 γρ. μπέικον σε μικρά κομματάκια 100 γρ. χαλούμι τριμμένο 2 καρότα τριμμένα 1 μικρή σελινόριζα σε κομματάκια (μισή στη γέμιση, μισή στη μαρινάδα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ένα στη γέμιση, ένα στη μαρινάδα) 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα (2 στη γέμιση, 1 στη μαρινάδα) [...] Continue Reading -
Μαρινάδα για χοιρινή μπριζόλα με μέλι, μουστάρδα, ρίγανη και άνηθο
Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 1 κ.σ. μέλι 1 κ.γ. ρίγανη 1 κ.σ. άνηθο λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα το κρέας μας και το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με την μαρινάδα μας για [...] Continue Reading -
Ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν, σταφίδες και καπνιστό τυρί
Υλικά 300 γρ. γαλοπούλα 300 γρ. κιμά κοτόπουλου 3 λεπτές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση κάποιων ημερών, κάνει όμως και το ψωμί του τοστ) Μισό ποτήρι γάλα 2 μέτρια αυγά 40 γρ. τριμμένο τυρί φέτα 100 γρ. ζαμπόν (θα σας αρέσει και με prosciutto) 120 γρ. καπνιστό τυρί 20 γρ. βούτυρο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 [...] Continue Reading