Βουβάλι
Οι νεροβούβαλοι ήρθαν στην Ελλάδα από την Ασία, την περίοδο της εκστρατείας του Ξέρξη, καθώς χρησιμοποιήθηκαν από τους στρατιώτες στις μεταφορές τους, λόγω της ιδιαίτερης δύναμης και αντοχής τους. Τις δεκαετίες ’60-’80 ο πληθυσμός τους μειώνεται δραματικά, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια προώθησης του είδους και υποστήριξης των βουβαλοτρόφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή θεωρείται είδος προς εξαφάνιση, οι νεροβούβαλοι προστατεύονται από τη σύμβαση του Ραμσάρ.
Αυτό το ιδιαίτερο, δυναμικό και στιβαρό ζώο, ζει και μεγαλώνει σε φυσικές συνθήκες. Αρνείται να ζήσει σε αιχμαλωσία και αποκτά ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον άνθρωπο. Τα βουβάλια είναι υγιή ζώα, ανθεκτικά και ευπροσάρμοστα στο περιβάλλον. Θεωρούνται υδρόβια, αγαπούν ιδιαίτερα το νερό και τη λάσπη, που τα προστατεύει από τα έντομα και συμβιώνουν με διάφορα όμορφα είδη πουλιών και άλλων ζώων που έχουν σαν σπίτι τους τις όμορφες λίμνες της χώρας μας, συνθέτοντας έτσι ένα πανέμορφο τοπίο για τους επισκέπτες.
Το κρέας τους, έντονο και μεστό γευστικά, είναι ιδιαίτερα υψηλής διατροφικής αξίας. Τα 100 γρ. βουβαλίσιου κρέατος έχουν μόλις 130 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα θερμίδων για το βόειο κρέας ανέρχεται σε 260-300, για το αρνί 241 και για τη γαλοπούλα 323 θερμίδες αντίστοιχα. Επιπλέον ο σίδηρός του είναι στο 2-3%, όταν στο μοσχάρι φτάνει μόλις στο 0,3%. Το βουβαλίσιο κρέας λοιπόν έχει διπλάσιο σίδηρο απ’ το μοσχάρι, λιγότερα λίπη, θερμίδες και χοληστερόλη ακόμη και από το κοτόπουλο. Όταν οι βούβαλοι αναπτύσσονται και διατρέφονται κατάλληλα, το κρέας τους είναι τρυφερό και εύγευστο.
Το βουβάλι, σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ , δύναται να εξελιχθεί σε μία από τις κύριες πηγές προμήθειας κρέατος, αν και εκτροφή βουβάλων αποκλειστικά για την παραγωγή κρέατος παρατηρείται μόνον πρόσφατα.
Αυτό το ιδιαίτερο, δυναμικό και στιβαρό ζώο, ζει και μεγαλώνει σε φυσικές συνθήκες. Αρνείται να ζήσει σε αιχμαλωσία και αποκτά ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον άνθρωπο. Τα βουβάλια είναι υγιή ζώα, ανθεκτικά και ευπροσάρμοστα στο περιβάλλον. Θεωρούνται υδρόβια, αγαπούν ιδιαίτερα το νερό και τη λάσπη, που τα προστατεύει από τα έντομα και συμβιώνουν με διάφορα όμορφα είδη πουλιών και άλλων ζώων που έχουν σαν σπίτι τους τις όμορφες λίμνες της χώρας μας, συνθέτοντας έτσι ένα πανέμορφο τοπίο για τους επισκέπτες.
Το κρέας τους, έντονο και μεστό γευστικά, είναι ιδιαίτερα υψηλής διατροφικής αξίας. Τα 100 γρ. βουβαλίσιου κρέατος έχουν μόλις 130 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα θερμίδων για το βόειο κρέας ανέρχεται σε 260-300, για το αρνί 241 και για τη γαλοπούλα 323 θερμίδες αντίστοιχα. Επιπλέον ο σίδηρός του είναι στο 2-3%, όταν στο μοσχάρι φτάνει μόλις στο 0,3%. Το βουβαλίσιο κρέας λοιπόν έχει διπλάσιο σίδηρο απ’ το μοσχάρι, λιγότερα λίπη, θερμίδες και χοληστερόλη ακόμη και από το κοτόπουλο. Όταν οι βούβαλοι αναπτύσσονται και διατρέφονται κατάλληλα, το κρέας τους είναι τρυφερό και εύγευστο.
Το βουβάλι, σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ , δύναται να εξελιχθεί σε μία από τις κύριες πηγές προμήθειας κρέατος, αν και εκτροφή βουβάλων αποκλειστικά για την παραγωγή κρέατος παρατηρείται μόνον πρόσφατα.
-
Βουβάλι ελιά Α/Ο bio Ελληνικό
€17,90 Επιλογή -
Βουβάλι μπριζόλα κόντρα Α/Ο bio Ελληνικό
€19,90 Επιλογή -
Βουβάλι μπριζόλα κόντρα Μ/Ο bio Ελληνικό
€18,90 Επιλογή -
Βουβάλι νουά Α/Ο bio Ελληνικό
€18,90 Επιλογή -
Βουβάλι ποντίκι bio Ελληνικό
€17,90 Επιλογή -
Βουβάλι σιδηρόδρομος bio Ελληνικό
€10,90 Επιλογή -
Βουβάλι σπάλα Α/Ο bio Ελληνικό
€17,90 Επιλογή -
Βουβάλι σπαλομπριζόλα Α/Ο bio Ελληνικό
€19,90 Επιλογή -
Βουβάλι σπαλομπριζόλα Μ/Ο bio Ελληνικό
€18,90 Επιλογή -
Βουβάλι σπαλομύτα Α/Ο bio Ελληνικό
€17,90 Επιλογή -
Βουβάλι φιλέτο bio Ελληνικό
€35,00 Επιλογή -
Βουβάλι χτένι Α/Ο bio Ελληνικό
€17,90 Επιλογή