Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Υλικά

  • 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ασύρτικο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
  2. Το βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.
  3. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα πράσα και προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μελώσουν τα πράσα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + 8 =