Category Archives

    Μοσχάρι

  • All
  • Μαύρος χοίρος | Ρολό γεμιστό με δαμάσκηνα και καρύδια

    Υλικά 1 ρολό Μαύρου χοίρου με δαμάσκηνα και καρύδια ΒιοΕύμαιος, βάρους 1 κιλού περίπου Για το μαρινάρισμα 1 κούπα λευκό κρασί 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά γλυκού αλάτι 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο Για τα κυδώνια 1 μεγάλο κυδώνι 1 κούπα νερό 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 3 [...] Continue Reading
  • Μοσχαράκι ρολό γεμιστό με μανούρι και ελιές

    Υλικά 1,5 κιλό σπάλα από μοσχάρι 200 γρ. μανούρι, κομμένο σε μπαστούνια 300 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι 3-4 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Ζητάτε από τον κρεοπώλη να ανοίξει τη σπάλα σε παραλληλόγραμμο κομμάτι. Ανακατεύετε αλάτι και μπόλικο πιπέρι μέσα σ’ ένα μπολ. Κόβετε το σκόρδο σε μακρόστενα κομμάτια και τα βουτάτε [...] Continue Reading
  • Μαρινάδα για μοσχαρίσια και βουβαλίσια μπριζόλα

    Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτή τη μαρινάδα κι αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε στο φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος. Υλικά Για 4 άτομα: 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες 2 κλαδάκια θυμάρι 1 [...] Continue Reading