-
Χοιρινή τηγανιά από μπούτι με μουστάρδα, μέλι και κουκουνάρι
Υλικά 800 γρ. ψαχνό από μπούτι 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας μέλι 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού κέτσαπ 1 νεροπότηρο λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι 100 γρ κουκουνάρι Εκτέλεση Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, και το σοτάρετε σε ένα μεγάλο [...] Continue Reading -
Χοιρινή τηγανιά με πράσο
Υλικά 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ασύρτικο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Το βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε [...] Continue Reading -
Γεμιστό χοιρινό ρολό – μπούτι
Υλικά 3 κιλά χοιρινό μπούτι με την πέτσα του (ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκκαλο και να το ανοίξει για γέμισμα) Για τη γέμιση: 7-8 σκ. σκόρδου, ψιλοκομμένες 3 ξινόμηλα καθαρισμένα, κομμένα σε κυβάκια και ραντισμένα με λεμόνι 6 ξερά δαμάσκηνα χοντροκομμένα 1 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου ψιλοκομμένα 3 κ.σ. μέλι 3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν [...] Continue Reading -
Χοιρινό ρολό με δεντρολίβανο και κάστανο
Υλικά 2 κ. χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο, σε δίχτυ 3 κούπες ελαιόλαδο 1 μεγάλο πράσο σκόρδο δενδρολίβανο 100 ml κόκκινο κρασί 5 τομάτες στον τρίφτη 300 gr κάστανο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό ρολό και μπήγουμε κομμάτια σκόρδου παντού, γύρω-γύρω σε όλο το ρολό. Τοποθετούμε ένα πλατύ και ρηχό σκεύος στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε [...] Continue Reading -
Χοιρινό ρολό γεμιστό – σπάλα
Υλικά 2,5 κιλά σπάλα σε ανοιχτό φιλέτο για να μπει μετά σε δίχτυ 100 γρ. μπέικον σε μικρά κομματάκια 100 γρ. χαλούμι τριμμένο 2 καρότα τριμμένα 1 μικρή σελινόριζα σε κομματάκια (μισή στη γέμιση, μισή στη μαρινάδα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ένα στη γέμιση, ένα στη μαρινάδα) 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα (2 στη γέμιση, 1 στη μαρινάδα) [...] Continue Reading -
Μαρινάδα για χοιρινή μπριζόλα με μέλι, μουστάρδα, ρίγανη και άνηθο
Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 1 κ.σ. μέλι 1 κ.γ. ρίγανη 1 κ.σ. άνηθο λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα το κρέας μας και το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με την μαρινάδα μας για [...] Continue Reading