Χοιρινό ρολό γεμιστό – σπάλα

Υλικά

  • 2,5 κιλά σπάλα σε ανοιχτό φιλέτο για να μπει μετά σε δίχτυ
  • 100 γρ. μπέικον σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 μικρή σελινόριζα σε κομματάκια (μισή στη γέμιση, μισή στη μαρινάδα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ένα στη γέμιση, ένα στη μαρινάδα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα (2 στη γέμιση, 1 στη μαρινάδα)
  • 1 πιπεριά κέρατο (σε μικρά τετραγωνάκια)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ.χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 ποτηράκι κρασί (κόκκινο)
  • 200 γρ κουκουνάρι

Εκτέλεση

  1. Γεμίζω το ρολό με το μπέικον, το χαλούμι, το κουκουνάρι, καρότο, σελινόριζα, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά (που έχω προηγουμένως ανακατέψει).
  2. Βάζω στο δίχτυ, αλατοπιπερώνω.
  3. Μαρινάρω όλο το βράδυ στο κρασί + πορτοκάλι + μισή σελινόριζα σε κομματάκια + 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο.
  4. Ψήνω την άλλη μέρα σε γάστρα στο φούρνο για 3 ώρες περίπου στους 180-190ο βαθμούς, αφού το περιχύσω με την μαρίναρα και το λεμόνι.
  5. Βάζω και πατατούλες αν θέλω.
  6. Το γυρίζω ανά διαστήματα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + eight =