Υλικά
- 2,5 κιλά σπάλα σε ανοιχτό φιλέτο για να μπει μετά σε δίχτυ
- 100 γρ. μπέικον σε μικρά κομματάκια
- 100 γρ. χαλούμι τριμμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 μικρή σελινόριζα σε κομματάκια (μισή στη γέμιση, μισή στη μαρινάδα)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ένα στη γέμιση, ένα στη μαρινάδα)
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα (2 στη γέμιση, 1 στη μαρινάδα)
- 1 πιπεριά κέρατο (σε μικρά τετραγωνάκια)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ.χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
- 1 ποτηράκι κρασί (κόκκινο)
- 200 γρ κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Γεμίζω το ρολό με το μπέικον, το χαλούμι, το κουκουνάρι, καρότο, σελινόριζα, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά (που έχω προηγουμένως ανακατέψει).
- Βάζω στο δίχτυ, αλατοπιπερώνω.
- Μαρινάρω όλο το βράδυ στο κρασί + πορτοκάλι + μισή σελινόριζα σε κομματάκια + 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο.
- Ψήνω την άλλη μέρα σε γάστρα στο φούρνο για 3 ώρες περίπου στους 180-190ο βαθμούς, αφού το περιχύσω με την μαρίναρα και το λεμόνι.
- Βάζω και πατατούλες αν θέλω.
- Το γυρίζω ανά διαστήματα.