Αρνάκι χεράκι κοκκινιστό

Υλικά

  • 1,5 κιλό αρνάκι σε μερίδες
  • 1,5 κιλό σπανάκι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • Αλάτι – πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και πλύνετε καλά το σπανάκι. Αφαιρέστε τα σκληρά κοτσάνια.
  2. Κόψτε το σε κομμάτια ζεματίστε το 5′ και στραγγίστε το.
  3. Ετοιμάστε το κοκκινιστό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού αναποδογυρίζοντας τα κατά διαστήματα ώσπου να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές τους. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε και αυτό ώσπου να μαραθεί.
  4. Ρίξτε τις ντομάτες αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα.
  5. Όταν το κρέας μαλακώσει καλά και μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα ρίξτε μέσα το σπανάκι και το μαϊντανό ανακατέψτε ελαφρά σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό περίπου 15′ χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό.

Tips

  • Το σπανάκι δεν πρέπει να λιώσει γι’ αυτό το νερό που έχει κρατήσει από το ζεμάτισμα είναι αρκετό για να βράσει.
  • Το χεράκι γίνεται κοκκινιστό λεμονάτο και στο φούρνο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 + fourteen =