Κατσικάκι μπούτι

Υλικά

  • 1 μπούτι από κατσικάκι γύρω στα 2,5 κιλά
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού ή δεντρολίβανου
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 3 κουτ. επιπλέον για τις πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μικρές τομές σε όλο το μπούτι. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το σκόρδο με αλατοπίπερο, τη μουστάρδα, το λάδι (3 κουταλιές) και τα μυρωδικά. Αλείφουμε το μπούτι με τα χέρια μας φροντίζοντας να παραχώσουμε μείγμα στις τομές ώστε να νοστιμίσει το ψαχνό σε βάθος.
  2. Τυλίγουμε καλά το μπούτι σε λαδόκολλα και το φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 1½ ώρα. Μόλις περάσει η 1½ ώρα ψησίματος του κρέατος, το ξετυλίγουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τυχόν υγρά που θα έχει αφήσει μέσα στη λαδόκολλα. . Βάζουμε προσεχτικά το μπούτι στη σχάρα του φούρνου Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Τιps

  • Ξεκινάμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο το μαγείρεμα
  • Τα τελευταία 3 λεπτα γυρνάμε το φούρνο στο γκριλ για τραγανή κρούστα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + 16 =