Υλικά
- 300 γρ. γαλοπούλα
- 300 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 3 λεπτές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση κάποιων ημερών, κάνει όμως και το ψωμί του τοστ)
- Μισό ποτήρι γάλα
- 2 μέτρια αυγά
- 40 γρ. τριμμένο τυρί φέτα
- 100 γρ. ζαμπόν (θα σας αρέσει και με prosciutto)
- 120 γρ. καπνιστό τυρί
- 20 γρ. βούτυρο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ποτήρι νερό
- 1-2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.γ. άνηθο αλάτι πιπέρι
- 1 ντομάτα (προαιρετικά)
- 18-10 φέτες μπέικον ή prosciutto crudo (προαιρετικά)
- 100 γρ σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε τον κιμά με το γάλα, τα αυγά, ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τομάτα σε τρίφτη (προαιρετικά).
- Απλώνουμε τον κιμά πάνω σε μεμβράνη να φτάσει το 1 1/2 εκατοστό και γεμίζουμε με όλα τα υπόλοιπα εκτός από το κρασί και το νερό τρίβοντας πάντα τα τυριά στον τρίφτη.
- Τυλίγουμε το ρολό κιμά με τη βοήθεια της μεμβράνης. Κλείνουμε το ρολό που κλείσαμε με τη μεμβράνη τώρα και με αλουμινόχαρτο να μην έχει τρύπες και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά σε ταψί που έχουμε χύσει το νερό και το λευκό κρασί.