Υλικά
- 2 κ. χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο, σε δίχτυ
- 3 κούπες ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πράσο
- σκόρδο
- δενδρολίβανο
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 5 τομάτες στον τρίφτη
- 300 gr κάστανο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό ρολό και μπήγουμε κομμάτια σκόρδου παντού, γύρω-γύρω σε όλο το ρολό.
- Τοποθετούμε ένα πλατύ και ρηχό σκεύος στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, σοτάρουμε το χοιρινό ρολό με το πράσο (με το δίχτυ) καλά, από όλες του τις πλευρές, να κάνει κρούστα.
- Σβήνουμε με τo κρασί και προσθέτουμε το κάστανο και την τομάτα.
- Αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στο μάτι, να πάρει μία βράση.
- Κατόπιν μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα, προσθέτουμε και το δενδρολίβανο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3 ώρες περίπου